2016. aug 18.

Boszorkányok és a szex. Meg a nyelvtudomány... (Villámposzt)

írta: Cabe Ferrant
Boszorkányok és a szex. Meg a nyelvtudomány... (Villámposzt)

bosz.jpg
Eszem ágában sincs olcsó poénkodással, vagy trágárkodással zaklatni a Nagyérdeműt, de ez esetben elkerülhetetlen olyan szavak használata, amiket egyébként nem szoktam leírni a blogon.
Igen, kérem, sajnálatos módon megrekedtem az ember fejlődésének azon szakaszában, mikor (kb. 2-5 éves kor) folyton ilyesmiket kérdez:
Miért?
Mi az?
Mitől megy?
Ebből is nyilvánvalóan látszik öröklött retardáltságom - egyik ősöm állítólag csak 18 éves korára volt képes elsajátítani a pá-pá integetés bonyolult műveletét. De a folyamatos kérdezgetésnek meg keresgélésnek olykor megvannak az előnyei is: néha válaszokat is kap a dolgozó. Bár a válaszoknak nem mindig örül...
Honnan erednek bizonyos szavaink, pl.: a b*szni ige. Mi a köze a boszorkányoknak a szexhez? Az alábbi infó sok mindent megmagyaráz…

Boszorkány
A török nyelvek azonos jelentésű baszargan, baszirgan szavából származik, amely az ótörök basz- („nyomni") igető származéka (ez az eredete a magyar „baszni" szónak is). A fogalom megvan a török és a finnugor népek népi hitvilágában és babonás hiedelmeiben is. (Wikipédia)

Szólj hozzá