2016. júl 27.

A világvége: elmarad!

írta: Cabe Ferrant
A világvége: elmarad!

apokalipszis-2.jpgA sokadik világvége jóslatot olvasom Ezúttal 2016. július 29.-ére teszik a földi élet befejeződését. És igazuk van. Mert egy sereg ember meg fog halni azon a napon. Ahogy huszonnyolcadikán is. És 30.-án is… Számukra biztosan vége lesz akkor a világnak.
Akad, aki úgy véli, kozmikus katasztrófa végez majd velünk. Mások a termonukleáris háborúra tesznek. De befutó még a környezetszennyezés is. Ezek tényleg veszélyesek, de van egy dolog, ami ezerszer veszélyesebb. Az emberi hülyeség. Az emberi hülyeség, amely veszélyesebb, mint tízezer hidrogénbomba. Mert egyetlen bomba bevetéséhez is kolosszális hülyeség kell, de mivel az emberi hülyeségnek nincs határa, dicső nevében bevetnének tízezret is. Vagy amennyi csak van.
Nézem az aktuális jóslatot. Több ezer lájk, seregnyi megosztás. Mintha az agyilag frottír zokni népesség határozattan élvezné, hogy feldobhatja a pacskert. El kell keserítenem őket: nem adják az olyan könnyen! Azért meg kell szenvedni. Már, ha valaki szenvedésnek tekinti az életet.
Nézzük az aktuális pánikkeltő baromságot. (Csak zárójelben jegyzem meg: szerintem semmiféle pánikot nem kelt. Ahhoz már túl magasra tornázta fel a média az emberek ingerküszöbét. Viszont felpörgeti az adott weblap olvasottságát. És ez a cél.)
Hivatkozik bizonyos „tudósokra”. Arról semmit sem árul el, hogy kik ezek a tudósok és miben tudósok. Esetleg roppant tudós nyelvészek (bocs a nyelvészektől!), akik szerint az ikes igék ragozása végleg betesz nekünk? Hivatkozik még You Tube csatornára, ahol közzétették a hírt. Na, most: You Tube csatornát bárki működtethet és majdnem bármit közzé is tehet. Illetve: bármit, de a túl durva cuccokat hamar leszedik. Tehát: bármikor kipakolhatom én is a cimborám szülinapi buliját, a hölgyismerősöm esküvőjét, valamint egy aranyhörcsög egy napját is. Gond egy szál se, Prüntyike, az autentikus aranyhörcsög megjósolja: vége lesz a világnak!
Hivatkozik a világvége hír még közismert újságra is. Ahol nyilván írtak valami ilyesmit: egy meteor bármikor telibe találhatja a Földet, esetleg valami hasonlót. Ez betű szerint igaz is, de nem az jelenti, hogy be is fog csapódni.
De a marha elolvassa, és úgy érzi - legalábbis én így vélem -, hogy valami nagy titok letéteményese lett. Egy titoké, amelyet bárki ismerhet, aki rendelkezik internet hozzáféréssel… Ez milyen titok? Ebbe persze nem gondol bele. Csak abba, hogy jön a juhujjujjos vész és nyomkodja a „Tetszik” gombot és osztja meg a zöldséget, nagy erőkkel.
Na, ezért lesz vége a világnak.
A koponyájukban tátongó űrt hordozók, a borsóvá zsugorodott agyúak előbb-utóbb szétbarmolják. És nem kell ehhez meteor, pólus-váltás, vagy sok ezer vulkán együttes kitörése.
Csak tegyetek a marha keze ügyébe egy billentyűzetet és ő a többi maflával együtt majd gondoskodik róla.
Mert a hülyeség - bár megfoghatatlan -, de nagyobb hatalom, mint bármi ezen a világon.
Gondoljon csak bele a mélyen tisztelt Olvasó! Mi bajunk lenne, ha nem ülne tort a baromság a fejünk felett? Lennének háborúk? Terrorizmus? Világgazdasági válság? Éhezés? Mélységes szegénység, szerte a világon? Diktatúrák, elnyomás, kivégzések? Ordas dőreségek eszmeként való hirdetése?
Ép ésszel nem csinál ilyesmit egy ember. Csak a hülye...
Szólj hozzá

Fősodor Kupalői históriák A világ rükvercben